Buscar
Buscar

Què és l'agenda 2030?

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible és el pla per a crear un nou model global que pose fi a la pobresa, promoga la prosperitat i el benestar de totes les persones, protegisca el medi ambient i lluite contra el canvi climàtic.

Va ser acordat en la Cimera de Desenvolupament Sostenible de l’ONU , que va reunir més de 150 líders mundials a Nova York al setembre de 2015, i és el resultat d’un gran procés de consulta i proposta global en el qual van participar governs i ciutadans de tot el món.

Què són els ODS?

En el marc d’aquesta cimera es van definir els Objectius de Desenvolupament Sostenible com l’eina per a transformar el món. Es tracta de 17 objectius que contenen 169 metes i s’estructuren entorn de cinc eixos, les conegudes com 5 P, per les seues sigles en anglés: People, Planet, Prosperity, Peace i Partnership.

L’eix de Persones (People) engloba les accions enfocades a acabar amb la pobresa i la fam en totes les seues formes i assegurar la dignitat i igualtat de totes les persones.
Atés que la qualitat de vida de les persones està directament relacionada amb la qualitat dels ecosistemes, l’eix Planeta (Planet) centra les accions enfocades a protegir els recursos naturals del planeta i combatre el canvi climàtic per a assegurar un ambient digne per a les futures generacions.

L’eix Prosperitat (Prosperity), engloba els objectius que apunten a assegurar que tots puguen gaudir d’una vida pròspera i plena en harmonia amb la naturalesa i Pau (Peace) se centra en el foment de societats pacífiques, justes i inclusives.

Finalment, i molt significatiu en aquesta nova manera de construir un món just i sostenible, l’Agenda 2030 i els ODS són pioners a ressaltar la necessitat de la creació de sinergies entre els diferents sectors. Per això l’eix d’Aliances (Partnership), insta la implementació de l’Agenda 2030 per a l’assoliment dels ODS, a través d’aliances globals i sòlides

Persones (People)

ODS 1. Fi de la pobresa

ODS 2. Fam zero

ODS 3. Salut i benestar

ODS 4. Educació de qualitat

ODS 5. Igualtat de gènere

Planeta (Planet)

ODS 6. Aigua neta i sanejament

ODS 12. Producció i consum responsables agenda 2030

ODS 13. Acció pel clima

ODS 14. Vida submarina

ODS 15. Vida d’ecosistemes terrestres

Prosperitat (Prosperity)

ODS 7. Energia assequible i no contaminant

ODS 8. Treball decent i creixement econòmic

ODS 9. Indústria, innovació i infraestructures

ODS 10. Reducció de desigualtats

ODS 11. Ciutats i comunitats sostenibles

Pau (Peace)

ODS 16. Pau, justícia e institucions sòlides

Aliances (Partership)

ODS 17. Aliances per a aconseguir els Objectius

Com contribueix COCEMFE Alacant als ODS?

COCEMFE Alacant és una organització clau per a aconseguir transformar el nostre món i fer-lo més sostenible. El seus serveis es dirigeixen a les persones amb discapacitat, però el seu impacte és molt transversal i s’estén a nombrosos ODS.

Intermediació Laboral (SIL)

Punt d'Informació sobre Discapacitat

Atenció a Associacions

Oci i Temps Lliure

Atenció i Suport Psicològic

Teràpia Ocupacional

Educació

Transport Adaptat amb conductor per a persones amb discapacitat

Àrea d'Accessibilitat

Àrea d'Igualtat

Servei d'Orientació i Assessorament
Afectiu Sexual

Voluntariat

Banc de Productes de Suport

Com pots ajudar-nos a
continuar avançant?

Tant si eres una persona amb inquietuds com si formes part d’una empresa o organització, pots col·laborar amb COCEMFE Alacant donant suport a les nostres iniciatives o sumant-te als nostres projectes de voluntariat.

La nostra causa són les persones amb discapacitat, un col·lectiu molt nombrós amb necessitats especials que forma part de la societat i té dret a disposar de les mateixes oportunitats. Ajuda’ns a acabar amb les desigualtats, a aconseguir que tinguen recursos suficients per a una vida digna, lluny de situacions d’extrema necessitat, disposant d’atenció sociosanitària especialitzada, accés a formació adaptada i de qualitat, rebre el mateix tracte amb independència del seu gènere, que puguen formar part de comunitats sostenibles, en les quals puguen desembolicar-se sense barreres, tindre una ocupació digna… que els seus drets siguen respectats i poder gaudir d’un medi ambient accessible i de qualitat.

Finança

Organitza